daodeba
Nieuw
Volledig handgesmeed mes volgens de Japanse traditie. De messen hebben een rauw uiterlijk, maar zijn verfijnd. Ze zijn dun, scherp en snijden precies.
Het mes is gemaakt van carbon staal. Dit zorgt ervoor dat het mes scherper geslepen kan worden en langer scherp blijft. Ook het zelf slijpen gaat een stuk sneller dan met een mes van roestvast staal. Het nadeel is dat het mes wel goed onderhouden moet worden anders kan het gaan roesten. Ook zal het mes een verkleuring krijgen door de patina laag die het krijgt. Deze verkleuring is bij elk mes anders en zal zich vormen afhankelijk van hoe je het mes gebruikt.
Het mes is lichter dan je zou verwachten en ook dun. Hierdoor is het mes niet geschikt voor zware taken en mogen er geen botten of bevroren voedsel mee gesneden worden. Het snijdt hierdoor fijn, veel fijner dan messen van duurdere merken.
Ben je op zoek naar een bijzonder mes dat lekker snijdt en vind je een beetje onderhoud niet erg? Dan is dit koksmes van Dao Vua onze aanrader. Let op, omdat elk mes met de hand gemaakt wordt ziet elk model er net wat anders uit.
No customer comments for the moment.